Skip to Main Content

Menetelmä- ja kirjoitusoppaita opinnäytteen tekoon: Tieteellinen kirjoittaminen

Tässä osiossa on valikoima erilaisia tieteellisen kirjoittamisen oppaita ja ohjeita. Polamkissa noudatetaan opinnäytetyössä ja muissa oppimistehtävien kirjallisissa tuotoksissa oppilaitoksen omia ohjeita, jotka on julkaistu Haikansalon ja Koranderin  (2022) opinnäytetyöoppaissa. Tämän lisäksi voit käyttää eri tieteenalojen omia oppaita, yleisiä ohjeistuksia sekä käydä läpi muiden oppilaitosten ohjeita. Niistä kaikista voi saada apua sellaisiin kirjoittamisen ongelmiin, joihin et löydä vastausta Polamkin ohjeista.

Opinnäytetyyliä kirjoittaessa käytetään asiatyyliä. Asiatyylisten tekstien tavoitteena on tiedonvälittäminen tarkoituksenmukaisesti, yksiselitteisesti ja tehokkaasti.
(Haikansalo & Korander 2022, 13.)

Kaikissa asiateksteissä on merkittävä näkyviin lähteet, joita on käytetty. Hyvällä  lähdeviitetekniikalla kunnioitetaan tekijänoikeuksia ja varmistetaan, että lukija voi löytää lähteen ja arvioida sen luotettavuutta. 
(Haikansalo & Korander 2022, 25.)

Tämän lisäksi sivulle on koottu Opinnäytetyöoppaita-osioon teoksia, joissa ohjeistetaan koko opinnäytetyöprosessin viemisestä läpi.